Polski Związek Kajakowy

• DSC_1832.jpg
  • belgrad3.jpg

Oświadczenie Prezesa Tadeusza Wróblewskiego

W związku z pojawiającymi się w przestrzeni publicznej informacjami kwestionującymi uchwałę Walnego Zgromadzenia Sprawozdawczo Wyborczego PZKaj. z dnia 10 grudnia, dotyczącą wyboru Prezesa, oświadczam, że w powyższej sprawie powiadomiłem organ nadzorczy, tj.

Ministerstwo Sportu i Turystyki oraz Polski Komitet Olimpijski, z prośbą o zapoznanie się z dokumentacją Walnego Zgromadzenia i objęcia ochroną prawną Związku. Dla wzmocnienia argumentacji dołączyłem opinie prawne Kancelarii Prawa Sportowego i Gospodarczego Tomasza Dauermana i Kancelarii Radcy Prawnego Leszka Dubińskiego. Oświadczam że pomimo prób destabilizacji działalności Związku, prace nad  przygotowaniem programów sportowo-szkoleniowych na 2017 rok przebiegają bez zakłóceń. Zarząd i Biuro otrzymało od członków PZKaj. wiele  wyrazów solidarnego wsparcia i deklaracji pomocy, za co serdecznie dziękuję. Zapewniam, że dołożę wszelkich starań, ażeby moje zobowiązania złożone na Walnym Zgromadzeniu, zostały zaakceptowane przez Zarząd i konsekwentnie realizowane.

Tadeusz Wróblewski

Opinia prawna 1
Opinia prawna 2

Oficjalny dostawca medali
dla PZKaj

Programy kajakowe

Program edukacji kajakowej dla dzieci
www.akademiakajakowa.pl

Uwaga kluby kajakowe!
Program wsparcia dla klubów

Najczęściej zadawane pytania

Obowiązkowy program dla stypendystów
„Selfie z Gwiazdą Sportu”

Rada ds. Kompetencji Sektora Sportowego

Komunikat

Kto nas odwiedza

Odwiedza nas 258 gości oraz 0 użytkowników.